SEO και LOCAL SEO

Διαφήμιση στην περιοχή μου, τοπική διαφήμιση; Πώς θα διαφημιστώ στην περιοχή μου; Είναι μόνο κάποια ερωτήματα για να πούμε πολύ πολύ σύντομα την διαφορά του SEO από το Local SEO, εάν υφίσταται τελικά κάποια τέτοια διαφορά. Πιο πολύ θα λέγαμε πώς το ένα συμπληρώνει το άλλο με λίγο διαφορετική στόχευση, για το ίδιο καλό αποτέλεσμα. Διαφορά στον χρόνο επίτευξης του στόχου και:

  1. Το SEO (Search Engine Optimization) και το Local SEO είναι δύο διαφορετικές προσεγγίσεις για τη βελτιστοποίηση της εμφάνισης μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης, αλλά έχουν διαφορετικούς στόχους, ενώ η τοπική SEO προώθηση είναι αρκετά πιο σύντομη από την γενική προώθηση σε όλη την Ελλάδα ή στον σε όλο το κόσμο.
  2. Το SEO επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας ώστε να εμφανίζεται σε υψηλές θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, όπως πχ γυναικεία πουκάμισα Αθήνα αφορά σε τοπική προώθηση, σε τοπικό SEO, από το να πεις γυναικεία πουκάμισα, που είναι κάτι γενικό εντελώς, μα αρκετά συγκεκριμένο και σαφές και εφικτό για ένα eshop που διαφημίζεται και προωθείται σωστά. Τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη περιλαμβάνουν το περιεχόμενο, τις ετικέτες τα metatags, τους συνδέσμους, την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας και άλλα.
  3. Από την άλλη πλευρά, το Local SEO στοχεύει στη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας για την τοπική αναζήτηση. Οι στόχοι του Local SEO είναι να εμφανιστεί η επιχείρηση σε αναζητήσεις που γίνονται στην περιοχή όπου βρίσκεται η επιχείρηση και να βελτιστοποιηθεί η παρουσία της σε τοπικές καταχωρήσεις, όπως το Google My Business. Συγκεκριμένα στοιχεία που επηρεάζουν το Local SEO περιλαμβάνουν τη διεύθυνση της επιχείρησης, τον αριθμό τηλεφώνου, τις ώρες λειτουργίας και τις κριτικές πελατών.

Εν ολίγοις, το SEO στοχεύει στη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας γενικά για τις μηχανές αναζήτησης, ενώ το Local SEO εστιάζει στην τοπική ορατότητα και την εύρεση της επιχείρησης από τοπικούς πελάτες.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *